Erzurum: Bir Kentin Solgun Yüzü, bir kentin zamanlarına bakışın kitabıdır.Aidiyet duygusunun, bir yerin anlamının izlerinden giden yazarın, “çocukluk cennetim” dediği kendi dil yurduna, kentine yıllar sonra dönüp bakışının izlerini buluruz her bir satırında.Kente dair yazmak, kentte yaşamak, kentten uzaklaşmak, başka kentlerin dilini öğrenmek duygusunun kapılarında okurunu gezdirirken; yaratıcılığının kaynağı kendi Erzurum’unun arkaik duruşunu, görünen yüzünün solgunluğunun anlamını, derinlikle kent imgesini kuran düşüncenin kaynaklarını da bize göstermektedir.Farklı okumalara açık bir kent kitabıdır Erzurum: Bir Kentin Solgun Yüzü.Orada görünen/yansıyanlarla siz de kendi kentinize, belki kendi Erzurum’unuza farklı farklı yolculuklara çıkacaksınızdır.“Kapalı bir kent”in açık yanlarını/yüzlerini de göstermeyi amaçlayan yazarın, kentine bakışının diline tutunup iç yolculuklara da çıkabileceğinizi söylemek isteriz.Yazınsal denemelerindeki dil gezginliğini bu kez kentinin dilini kurarak farklı bir kıyıya eriştiren Feridun Andaç’ın Erzurum Kitabı, bir bakıma, sizin de kent yolculuklarınıza bakışın aynasına yansıyanları getirmektedir. Oradan yola çıkarak aidiyetinize, kimliğinize, bir yere ait olma duygusunun ne anlama geldiğine bakıp, çoğu şeyi de sorgulayabileceğinizi hatırlatmaktadır yazar.
Yazar Erzurum’u kendi yaşadıkları ve kendi düşünceleriyle anlatmış. Yani kendi Erzurum’unu anlatmış. Akıcı bir kitap. Bir Erzurumlu olarak beğenerek okudum.
Kitap Yorumları - (1 Yorum)
Yazar Erzurum’u kendi yaşadıkları ve kendi düşünceleriyle anlatmış. Yani kendi Erzurum’unu anlatmış. Akıcı bir kitap. Bir Erzurumlu olarak beğenerek okudum.