Bu kitap, gıda alışverişlerinizde ürün etiketlerini değerlendirirken sizlere yardımcı olması amacıyla hazırlanmıştır. Kitapta Türk Gıda Kodeksinde yer alan tüm katkı maddeleri elde edildiği kaynaklar ve sağlık riskleri dikkate alınarak tablolar halinde sunulmuştur.Tablolarda sembollerle özet olarak sunulan bilgilerin bilimsel kaynakları için "A'dan Z'ye Gıda Katkı Maddeleri" kitabına başvurulmalıdır. Tablolardaki bilgiler, bir bakıma bu kitabın bir özeti mahiyetindedir.Aradığınız katkı maddesine daha kolay ulaşabilmeniz için katkı maddeleri hem "E" numaralarına göre hem de alfabetik olarak listelenmiştir. Bunun yanında gıda katkı maddelerinin sağlık riskleri dikkate alınarak her bir hastalık için riskli olan katkı maddelerinin toplu olarak görülebileceği çok sayıda tablo oluşturulmuştur.
Tek başına alınmaması gerektiği kanısındayım. Açıklamada belirtildiği gibi, A’dan Z’ye Gıda Katkı Maddeleri kitabıyla birlikte alındığında anlaşılır bir kitap olur.
Kitap Yorumları - (3 Yorum)
Tek başına alınmaması gerektiği kanısındayım. Açıklamada belirtildiği gibi, A’dan Z’ye Gıda Katkı Maddeleri kitabıyla birlikte alındığında anlaşılır bir kitap olur.
Alanında zaten bildiğim tek ve en güzel kitap.
bir gıda mühendisi olarak merak edip almıştım. internet sitelerinde bulabileceğiniz bilgilerin dışında hiç birşey yok!