Günümüzde gıda işleyenler ve üretenler, tüketiciler ve akademik çevrelerdeki araştırmacıların GKM’leri hakkında artan bir ilgisi bulunmaktadır. GKM’leri toksik etkilerini değerlendirilmesi, olası toksikolojik etkilerinin belirlenmesi sonucunda bazı GKM’leri yasaklanabilir. Aynı zamanda bu bilgiler yeni GKM’lerinin kullanım tekniklerini geliştirmede de kullanılabilir. Bu kitapta da ilgili bölümlerde GKM’lerine kabul görmüş bilgiler ışığında, AB düzenlemelerine göre yaklaşılmıştır. GKM’leri kullanımı, yasal düzenlemeler, toksikolojik yaklaşımlar ele alınmıştır. GKM’lerinin yararları ve risklerini anlamak için temel bilgiler verilmeye çalışılmıştır. Bu kitaptaki bilgiler GKM’lerinin tanımını, diyetle alımları, sağlık riskleri, GKM’lerinin kullanımlarını içermektedir. Kitabın üniversiteler, yasa yapıcı kuruluşlar, tüketici grupları ve gıda işletmeleri için yararlı bir rehber, kaynak olmasını diliyoruz.
Diyetisyen olarak şunu söyleyebilirim ki gıda katkı maddelerine hakim olmak, literatür taraması yapmadan imkansız. Ancak bu kitap toplumdan herhangi bir insanın açıp anlayabileceği bir başucu kitabı gibi olmuş. Hemen hemen tüm katkı maddelerinin yapısı, kullanıldığı ürünler ve kullanılma amacı yazılmış. Bu tür bilimle ilişkili kitaplar halkın yanlış bilgilendirilmesini de önleyeceğinden faydalı buluyorum.
Kitap Yorumları - (1 Yorum)
Diyetisyen olarak şunu söyleyebilirim ki gıda katkı maddelerine hakim olmak, literatür taraması yapmadan imkansız. Ancak bu kitap toplumdan herhangi bir insanın açıp anlayabileceği bir başucu kitabı gibi olmuş. Hemen hemen tüm katkı maddelerinin yapısı, kullanıldığı ürünler ve kullanılma amacı yazılmış. Bu tür bilimle ilişkili kitaplar halkın yanlış bilgilendirilmesini de önleyeceğinden faydalı buluyorum.