Servise çıktığımızda ikimiz de biliyorduk kara suyun kola, sarı suyun fanta, boncuklu suyun da gazoz olduğunu. Neden böyle istiyordu yolcular bilmiyorduk. Ama alışmıştık. Burcu yaşlıca bir beye uzanıp, "Siz beyefendi?" deyince aldığımız cevapla irkildi. "Bakire suyu ver."Her mesleğin kendine göre incelikleri, zorlukları ve jargonu vardır. Aşçı iyi yemek, garson iyi servis yapmak zorunda. Kasap etleri iyi tanır, manav meyveleri, bakkal müşterilerini... Peki bir kabin görevlisinin, yaygın adıyla hostesin meslek yaşamı neleri içerir, iş ile gündelik yaşamı nerede başlar nerede biter; esprilere, fıkralara konu olmuş bir mesleğin tüm detayları bu kitapta.
Aslında bu kitabı uzun zaman önce okumuştum. Geçenlerde kitaplıkta tekrar elime geçti. Hikayeler genellikle eğlenceli. Hosteslerin veya hostların yaşamış oldukları komik hikayelerden bir demet.Hemen bir tane örnek vereyim. Hostesler plastik çay kaşığı(!)na karıştırıcı diyorlarmış. Dinlenmeye gittikleri otelde çay istemişler. Çaylar şekersiz gelmiş ve tekrar aşağıya telefon etmişler. Şeker ve karıştırıcı isemişler. Sonuçta gelen; şeker ve bir adet miksermiş.
Kitap Yorumları - (1 Yorum)
Aslında bu kitabı uzun zaman önce okumuştum. Geçenlerde kitaplıkta tekrar elime geçti. Hikayeler genellikle eğlenceli. Hosteslerin veya hostların yaşamış oldukları komik hikayelerden bir demet.Hemen bir tane örnek vereyim. Hostesler plastik çay kaşığı(!)na karıştırıcı diyorlarmış. Dinlenmeye gittikleri otelde çay istemişler. Çaylar şekersiz gelmiş ve tekrar aşağıya telefon etmişler. Şeker ve karıştırıcı isemişler. Sonuçta gelen; şeker ve bir adet miksermiş.