Gıda Kalite Kontrolünün Esasları ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri
Tanıtım Bülteni
• Kalite Kontrol Uygulamasında Genel İlkeler: Gıdanın Tanımı, Gıdalarda Kalite Kontrolün Kısa Tarihçesi, Sınıflandırılması, İlkeleri• Kalite Kontrol Bölümünün Sorumlulukları ve Organizasyonu• Renk: Gıdalarda Rengin Önemi, Işık ve Renkle İlgili Özet Bilgiler, Rengin Algılanması, Renklerin Karşılaştırılması ile Yeni Renk Elde Edilmesi, Renklerin Eşleştirilmesi• Viskozite ve Konsistens• Şekil ve Boyutlar• Kinestetik ve Tekstür• Aroma (Tat ve Koku)• Kusurlar• Gıdaların Duyusal Değerlendirme Yöntemleri• İstatistiksel İşlem İle Proses (İşlem) Kontrol ve Kontrol Kartları• Gıda Maddelerinden Örnek Alma, Saklama ve Analize Hazırlama• Cumhuriyetten Günümüze Gıda Kontrolu Yapan Kuruluşlar İle Gıda İle İlgili Mevzuat• Gıda Kontrolünde HACCP Kavramı• ISO 9000’ler – ISO 22000 (HACCP) Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi
Kitap Yorumları - (2 Yorum)
gayet faydalı, alanda çalışacaklar için başucu kitabı
gıda mühendisleri için başucu kitapıolmalı. Gıda güvenliği alanında çok güzel bir kaynak kitap.