Kalp sağlığı yaşamda göz ardı edilemeyecek kadar önemli bir öğedir. Her ne kadar genetik etkenler kalp rahatsızlıklarında etkin oluyorsa da beslenme ve sporun rolü hiç küçümsenmeyecek orandadır. İleri yaşlarda kandaki kolesterol ve yağ miktarları yükseldiğinde, kalp için tehlike çanları çalmaya başlar. Bazen çok genç yaşlarda bile kanda kolesterol ve trigliserit miktarları yüksek çıkabiliyor. Kolesterolün ini vücut (karaciğer) kendisi yapıyor. Kalan ise besinlerle alınıyor. Hâlbuki sağlıklı beslenme alışkanlık, daha doğrusu yaşam tarzı haline getirilirse, yan etkileri olan bu ilaçlara belki hiç gerek kalmayacaktır. Diyete yeni başlayanlar ‘artık hiç bir şey yiyemiyorum, hayatın tadı tuzu kalmadı‘ diye düşünebilirler. Durumun öyle olmadığını, yağsız fakat lezzetli yemeklerin yapılabileceğini bu kitabı okuyup uyguladığınızda göreceksiniz. Diyete uygun, aynı zamanda lezzetli yemekler.
Kitap Yorumları - (3 Yorum)
Annemin günde yaptığı böreklerden bu kolesterolsüz tariflere geçmesi için almıştım ama değişen olmadı 😀
Bilgilendirici bir kaynak. İlgilenenlere öneririm.
benim çok hoşuma gitti bu kitap tavsiye edilebilir