Dr. Banu Taşcı Fresko bu kitapta besinlerin temel özelliklerini, beyin sağlığı ve kronik enflamasyondaki rollerini anlattı. Esra Kaftan bu bilgilerden yola çıkarak birbirinden lezzetli tarifler hazırladı. Fibromiyaljisi / geçmeyen ağrısı olanlarHer gün baş ağrısı / migren ağrısı çekenlerHer yemekten sonra karnı şişenlerİrritabl bağırsak sendromu olanlarÇölyak hastalarıGluten tüketince hastalananlar Histamin entoleransı yüzünden her yemekten sonra kaşınanlarNikel alerjisi ve egzaması geçmeyenlerAilesinde Alzheimer hastalığı olanlarGelecekte beynim sağlıklı kalsın diyenlerKafam eskisi gibi çalışmıyor diye yakınanlarMitokondrilerimi nasıl beslerim diye merak edenler Kısaca bu kitap...Ne yiyeceğini şaşıranlar ve ne yiyeceğini bilemeyenler“Rafine şeker, gluten ve inek sütü neden zarar veriyor; yerine ne koyabiliriz?” diye soranlarNe yiyeceğini bilen ama ağız tadına uygun tarif bulamayanlar için…
tuhaf tariflere ve abd menşeli çeviri kitaplarda yer alan ürünlerin olmadığı yapılabilir ulaşılabilir malzemelerle ve neyin niçin yendiğini/yenmediğinin anlaşılıır ve özenli bir dille anlatıldığı muhteşem bir eser
Kitabın adı gibi ne yiyeceğini şaşıranlara gerçekten farklı ve yardımcı bir kitap olmuş. İçinde hem yol gösterici tıbbi bilgiler, hem de sağlıklı ve güzel tarifler var. Sağlıklı beslenmek isteyenlerin, farklı rahatsızlıklara sahip kişilerin okumasını tavsiye ederim.
Kitap Yorumları - (3 Yorum)
Bir hekimin kaleminden sağlıklı beslenme için ipuçları ve yemek tarifleri. Özellikle romatizmal hastalıkları olanlara bakmalarını öneririm.
tuhaf tariflere ve abd menşeli çeviri kitaplarda yer alan ürünlerin olmadığı yapılabilir ulaşılabilir malzemelerle ve neyin niçin yendiğini/yenmediğinin anlaşılıır ve özenli bir dille anlatıldığı muhteşem bir eser
Kitabın adı gibi ne yiyeceğini şaşıranlara gerçekten farklı ve yardımcı bir kitap olmuş. İçinde hem yol gösterici tıbbi bilgiler, hem de sağlıklı ve güzel tarifler var. Sağlıklı beslenmek isteyenlerin, farklı rahatsızlıklara sahip kişilerin okumasını tavsiye ederim.