Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Oyunun Ontolojisi

Kategori: Felsefe-Düşünce Yazar: Yücel Dursun Yayınevi: Doğu Batı Yayınları

Oyunun Ontolojisi

    Tanıtım Bülteni
    Dünyayı bir oyun olarak yorumlar çoğu düşünür. Ve onlar için dünya-oyununun derinliği “dipsiz” bir satranca benzer. Bir oyunun kurallarını biliyorken, nasıl bir oyun oynandığı ise tam olarak anlaşılamaz. Çünkü bir amacı ve sonu olmayan kusursuz bir oyun asla kendini ele vermez. Oyunun kendiliği ve doğallığı yalnızca hareketinde gizlidir. Bir oyun sonsuz temsilleri sergiler ve sınırsız olanakları içerir. Bu yüzden kişi oyun oynarken her türlü ihtimale ve tehlikeye hazırlıklı olmalıdır.Oyun kavramı, günümüz düşünce dünyasında, sanatta, siyasette ve felsefede anlaşılmayı talep eden bir kavram olarak belirmektedir. Oyun kavramının merkezi hale gelmesi, sadece insanın yaşamını oynayan bir varlık olarak sürdürdüğünün gündelik yaşamda bilincine gittikçe daha çok varmasıyla ilgili değildir. Bunun ötesinde, felsefede de çeşitli biçimlerde konu edilen dünyevi olan ile dünyevi olanı aşan arasındaki bağlantıyı kurmaya çabalarken gelinen yeni aşamayla da ilgilidir. O nedenle insanın kaçınılmaz olarak içinde olduğu oyun üzerine, farklı bilim disiplinlerinde de daha sistemli olarak düşünülüyor, yazılıyor.Bu kitapta Herakleitos’tan Nietszche’ye, Heidegger’den Gadamer’e, Derrida’dan Huizinga’ya kadar uzanan felsefi bir izlekte, oyun kavramı incelenmektedir. Oyunun Ontolojisi’nde, oyunun neliği çevresindeki temel sorulara yanıt aranmaktadır: Oyun ile oyun olmayanın farkı, oyun ile ciddiyet ve oyun ile amaç arasındaki ilişki, oyun ve realite karşılaştırması, oyun alanı ve oyun çemberinin ne olduğu, oyun-yapı ve oyun-zaman bağlantısı kitap boyunca incelenmektedir.Oyunun Ontolojisi, düşüncenin ve insanlığın geleceğine yön vereceği kuşku götürmez olan büyük bir kavramla, yeni yüzyılın insanını felsefi düzlemde buluşturmaktadır. Bu buluşmayla birlikte oyuna dair çarpıcı soruların yanısıra, yeni ve kapsamlı yanıtlar da okurun payına düşecektir.
    Kitap AdıFormatBoyutBağlantı
    Oyunun OntolojisiPDF6.23 MB İndir
    Oyunun OntolojisiEPUB6.96 MB İndir
    Oyunun OntolojisiMOBI5.49 MB İndir
    Oyunun OntolojisiODF5.86 MB İndir
    Oyunun OntolojisiDJVU7.32 MB İndir
    Oyunun OntolojisiRAR4.76 MB İndir
    Oyunun OntolojisiZIP4.39 MB İndir

    ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

    Kitap AdıFormatBoyutBağlantı
    Oyunun OntolojisiPDF6.23 MB İndir

    Sponsorlu Kitaplar: Tamamı Ücretsiz 10 Kitap

    Kitap AdıFormatBoyutBağlantı
    Belki de Sevemedik - 1PDF6.23 MB İndir
    Belki de Sevemedik - 2PDF5.80 MB İndir
    Belki de Sevemedik - 3PDF6.10 MB İndir
    Sadece Allah'a Bırak - 1PDF5.10 MB İndir
    Sadece Allah'a Bırak - 2PDF5.50 MB İndir
    Sadece Allah'a Bırak - 3PDF5.80 MB İndir
    Bir Yudum AşkPDF4.75 MB İndir
    Dua Gibi SevPDF5.40 MB İndir
    Sessizlik Artık SensizlikPDF5.90 MB İndir
    Yüreğin Yorgunluk GörmesinPDF5.65 MB İndir

    Benzer Kitaplar




    Kitap Yorumları - (5 Yorum)


    Yücel Dursun’un bu yapıtı Türkçedeki önemli bir boşluğu dolduruyor gerçekten.


    Oyun konusunu ontolojik bağlamında inceleyen güzel bir eserdir.


    Bu kitap aslında hayatımızın her anının bir oyundan ibaret olduğunu gösteren önemli bir eserdir. Kitabı okurken oyun ve eğlence ilişkisini, oyun oynamanın ne kadar ciddi bir iş olduğunu anlayacaksınız.


    Nietczh’den, Heidegger’e, Gadamer’den Huizinga’ya oyun ve varlık felsefelerinin derinlemesine incelendiği bir eser.


    Yücel Dursun, çeşitli düşünürlerin oyun hakkındaki düşüncelerini derledikten sonra, oyunun tekrarlı ama aynı olmayan yapısına temas ederek, oyunun ontolojisini çemberin kartezyeni üzerine inşa ederken Lacan’dan feyz alan Badiou’nun “hiçbir şeyi” mevcut kılan yani var eden ontolojisini kullanır. Aslında burada kitabın önsözünde bahsettiği “giriş”i tanımlamakta ve diğer kitaplarına da bir başlangıç yaptığının sinyallerini vermektedir. En verimli döneminde aramızdan ayrılan düşünürümüzün kitapları, söz konusu coğrafyamızda değişen duyularımızla değişmeyeni arayan aklımızın bize denge sağlayacak olan oyunun estetiğini anlamada yol gösterebilecektir. Çünkü kendisinin de dediği gibi “Oyun, hayat denen realitenin bizatihi kendisi”dir.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    *

    *

    *