Tadı Damağımda Kaldı Dünden Bugüne İstanbul Lezzetleri
Tanıtım Bülteni
Helal olsun be Meri!.. Tam zamanında yakaladın “gastronostalji”yi. Özellikle 50 yaşın üzerinde, İstanbul’da doğmuş, yaşamış, gelmiş, gitmiş, kadın, erkek herkesin okuması ve okutması gereken, eşsiz bir “gastrobelgesel” olmuş bu kitap... Köklerinden kopmamış bir İstanbul hanımefendisinin, bütün duygusallığı ile mertçe kaleme aldığı lezzet hasretini yansıtan, özlenen tatlarla dopdolu bu kitap gerçekten nefis. Afiyet olsun.M. Vasfi PAKMANTürkiye Lezzet Hareketi Genel BaşkanıMeri Simyonidis’in İstanbul Tadım Tuzum Hayatım isimli kitabını Mezedaki’yi ilk ziyaretimde almış ve büyük bir keyifle okumuştum. Eminim benim gibi pek çok okurdan bu kitap için bir cümle yorum istense, herkes “Tadı damağımda kaldı,” derdi. Meri Hanım da bunu hissetmiş olmalı ki, yeni kitabının adını Tadı Damağımda Kaldı koymuş. Bu kitabın, Türk mutfak kültüründe kilometre taşlarından biri olacağına inanıyorum.Reha TartıcıKöşe YazarıKitap Bitti, Tadı Damağımda Kaldı...Sevgili Meri Simyonidis öyle bir kitap yazmış ki, gerçekten de bu bir İstanbul mutfağı ansiklopedisi. Ermenisinden Rumuna, Levanteninden Türküne... Bizans’tan başlayıp Osmanlı ile devam eden ve bugüne kadar uzanan gerçek bir İstanbul sofrası pusulası.Tadı Damağımda Kaldı’da yok yok. Sayfalar aktıkça anlıyorsunuz ki ne Fransız ne İtalyan ne de bir başka kültürel miras... İstanbul mutfağı, insanlık için en büyük ve en zengin lezzet mirası...Gerçekten kalemine ve bilgi dağarcığına sağlık Meri. Tatlar imgesel kalmayacak bence. Son sayfayı kapattıktan sonra, birer birer damakla vuslata dönüşecek.Zeynep KakınçMutfak Dostları Derneği BaşkanıMeri Çevik Simyonidis, kendi yolunda başarıyla ilerlemeye devam ediyor. Bu yeni kitabında “İstanbul Rum mutfağının” sınırlarını genişleterek “İstanbul ev mutfağı” diyebileceğim ve içinde hepimizin anılarını barındıran yeni bir boyuta taşımış. Azınlık mutfaklarının olmaz ise olmaz tariflerinin yanı sıra, Babagannuş’tan ev yapımı Mayonezli Amerikan Salatası’na, İzmir Lokması’ndan Çikolata Rüyası’na yok yok! Her ne kadar çok başarılı bulduğum “Mezedaki” lokantası ile profesyonel dünyaya adım attıysa da, Meri Hanım benim için eli çok lezzetli bir İstanbul hanımefendisi olarak kalacak. Bu kitap, yemek meraklılarının kütüphanesinde mutlaka bulunmalı.Osman SerimYemek Uzmanı ve Yemek Kültürü Tarihçisi Tadı Damağımda Kaldı ’da, unutulmaya yüz tutmuş Rum mezelerinden Anadolu’ya özgü lezzetlere, rengârenk salatalardan muhteşem tatlılara onlarca tarif bulacaksınız…
uzun zamandır böyle pratik ama lezzetli eski tatları değerli ustalarının tarifleri ile toplayan bir eser bulamamıştım. Kitaptaki bir çok tarifi (benim gibi) acemi mutfakçılar bile kolaylıkla hazırlar kanaatindeyim. Meri Çevik Simyonidis e teşekkür etmeyi borç bilirim. ayrıca bir teşekkürde Kitap yurdu çalışanlarına olsun isterim zira seçimi yapıp sipariş ettikten iki gün sonra kitap elime ulaştı.
Kitap Yorumları - (1 Yorum)
uzun zamandır böyle pratik ama lezzetli eski tatları değerli ustalarının tarifleri ile toplayan bir eser bulamamıştım. Kitaptaki bir çok tarifi (benim gibi) acemi mutfakçılar bile kolaylıkla hazırlar kanaatindeyim. Meri Çevik Simyonidis e teşekkür etmeyi borç bilirim. ayrıca bir teşekkürde Kitap yurdu çalışanlarına olsun isterim zira seçimi yapıp sipariş ettikten iki gün sonra kitap elime ulaştı.