Turşu atalarımızdan bize kalan en değerli miraslardan... Nesiller boyunca mutfakların vazgeçilmezi olmuş, sofralarda baş tacı edilmiş, kendi kültürünü de beraberinde getirmiş. Sema Temizkan bu kültürün içinde büyüdü, uzun yıllar 'aile büyüklerinin' yanında pişti. Dile kolay, annesi Markiz, Lebon ve İnci gibi müstesna pastanelerin usta şekerlemecisi, kayınvalidesi ise Eskişehir düğünlerinin baş aşçısı! Yazar geleneksel usulle yapılan turşu reçetelerini, bu Anadolu kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için bizlerle paylaşıyor.Kitapta, dört mevsim turşu keyfini sürebilmeniz için, kolaylıkla yapabileceğiniz birbirinden lezzetli 60 farklı tarif bulunuyor. Tabii bu tariflerin yanında, en ünlü turşu ustalarının çok özel turşu sırları da yer alıyor... Otlar, meyveler ve sebzelerle, mis kokulu ve göz alıcı renkte turşuları kurmak için ne bekliyoruz?
Kitap Yorumları - (5 Yorum)
Yazar sadece tarifleri sıralamamış, tariflere dair anılarını da anlatmış. Bu yüzden okuması zevkli bir kitap ve içindeki tarifler de çok güzel.
Bu yayınevinin yemek kitapları çok güzel.
Beklentilerimi tam olarak karşılamadı. Çok beğenemedim değişik tarifler var içerisinde yapılabileceklerini pek sanmıyorum
annem için aldım,faydalı olacağını düşünüyorum.
Çok farklı turşu çeşitleri mevcut ama benim gibi turşuyu sadece kaya tuzuyla yapmak isteyenler için malzeme sayısı fazla gelebilir ☺️